Om os

FavrskovRevyen, tager pulsen på begivenheder og personer i Hadsten, Favrskov og i Danmark og spiller hvert forår 4 forestillinger i Sløjfen, Hadstens kulturhus med satire, parodi, morskab og skønne sange.

a, Lisbeth i Københavny Favrskov Revyen har fåpHistorik

Favrskov Revyen blev etableret i efteråret 2008 af Gregers Petersen, Poul Erik Højer, Kaj Mørk og Jan Erik Elgaard.

Gregers havde længe gået med tanken om at genoptage den gamle tradition med en lokalrevy i Hadsten. Han kontaktede derfor Poul Erik Højer og Kaj Mørk som havde været involveret i Hadsten Amatørscenes Revy i 80’erne. Snart var de første aktører i gang med at øve numre skrevet af Poul Erik og kort tid efter kom Jan Erik Elgaard på banen og deltog i organiseringen og tekstskrivningen. Den første revy løb af stabelen fredag d. 24. april 2009 med i alt 3 forestillinger. Poul Erik Højer var instruktør, Jan Erik Elgaard medinstruktør og Kaj Mørk stod for musikledsagelsen.

Numrene det første år var hovedsagligt skrevet af Poul Erik Højer men herudover bidrog Jan Erik Elgaard, Poul Kreativ Sørensen, Linda Due og Herluf Nydam med enkelte numre.

Efter Poul Erik Højer store indsats som fødselshjælper det første år overlod han taktstokken til Jan Erik Elgaard og traditionen med revy i Hadsten var dermed blevet genoptaget. Favrskov Revyen har spillet hvert år siden da og instruktionen har gennem årene herudover været varetaget af Mette Feldt Schriver, Henny Hoe, Kenn Lund Nielsen og senest Anders Wadsholt.   

I 2010 fik revyen en administrator i skikkelse af Jens-Ole Hesel, som dels fik registreret revyen som forening og dels siden har været ansvarlig for økonomi, administration og PR.

Siden 2009 har Favrskov Revyen haft flere titler: 2010: På Spanden, 2011: Kradser i Krisen, 2012: På Sporet, 2013: I Aktivering, 2014: På Valg, 2015: I Farver, 2016: Fede Tider, 2017: Lidt Royal, 2018: 10-HI og 2019: Rykker Ud, 2020: Nye toner, 2021: Taber Masken og 2022: Mod lysere tider.

Gennem årene har flere bidraget med ideer og tekster til revyen. Blandt de hyppigste forfattere finder vi: Fie Larsen, Poul Kreativ Sørensen, Tina Vejby Kristensen, Jan Erik Elgaard, Ove Rosenkvist, Eigil Jakobsen, Lars Johansen, Niels Peter Elgaard, Lisbeth Gaba og Niels Mortensen.

Favrskov Revyen har deltaget i DM i Revy tre gange. Her dyster landets lokalrevyer om kåringen af årets revynummer, årets sang, årets sketch mm. Favrskov Revyen har opnået flotte placeringer ved alle deltagelser

I 2012 deltog Favrskov Revyen med nummeret “De seje bedstemødre” skrevet af Fie Larsen.

I 2014 var nummeret “Før vi fik net” som blev fremfør at Tina Vejby Kristensen og skrevet af Jan Erik Elgaard med.

I 2016 fik Favrskov Revyen udtaget hele to numre: “Sikken dejlig dag det var” skrevet af Tina Vejby Kristensen og “Halkapacitet” skrevet af Jan Erik Elgaard.

I 2022 har Favrskov Revyen atter to tekster udtaget: “Når bare det svinger” af Tina Vejby og “Orienteret” skrevet af Jan Erik Elgaard 

Halkapcitet nåede finalen og blev “opdaget” af den profesionelle skuespiller og instruktør Ulla Jessen, der skrev nummeret lidt om og tog det med til Gilleleje Revyen 2017 og nummeret kom også med i de professionelles Revyernes Revy i Cirkusbygningen i København

Siden har adskillige revyer landet over fået øjnene op for Favrskov Revyens tekster. Herunder har Vallensbæk Amatørteater, Revy Raketten, Brædstrup Revyen på Pejsegården, Dronninglund Revyen, Forårsrevyen i Aalbæk og Fjordrevyen i Ringkøbing anvendt Favrskov Revyens tekster.

I dag har Favrskov Revyen derudover et fantastisk velspillende revyorkester under ledelse af kapelmester Lars E. Christiansen.

Foreningen

Bestyrelsen

Vedtægter